Celebrate National Champagne Week with a bubbly time at Searcys

Saviez-vous que cette semaine célèbre la National Champagne Week? Mais oui, du 07 au 13 octobre. Une belle occasion de savourer quelques bulles… En rentrant de Paris hier soir, il semblait divin de conclure le week-end au Searcys champagne bar de St Pancras. Vue panoramique sur la dentelle métallique de la gare, espace en plein air pour une merveille impression de liberté, cocon des banquettes en cuir, appel du discret bouton press for champagne… Un lieu suspendu dans le temps, rythmé par le doux ballet des Eurostars. Did you know this is National Champagne week? Yes, starting today until October 13. Such a wonderful excuse to have an extra bubbly time… Coming back from Paris yesterday, a pause at St Pancras’ Searcys champagne bar felt like a perfect conclusion to a magical week-end. Panoramic view on the amazing architecture of the station, open space that gives you this rare feeling of freedom, cocoon of the cosy leather banquette, irresistible call of the button press for champagne… Suspended in time, really.

On y vient célébrer des petits et grands bonheurs, savourer la perfection d’un instant, prolonger des souvenirs. Bref: pétiller. A l’occasion de la Champagne week sont d’ailleurs proposées des complimentary tastings; entre 16.00 et 18.00 (renseignez-vous auprès de chaque établissements ou suivez les sur Twitter). Brut? Rosé? Que signifie NV? Pas toujours évident de choisir – profitez-en donc pour en apprendre plus sur ce nectar, poser mille questions, s’émerveiller aussi à l’aventure derrière un tel vin. And so people stop here for small and big celebrations: Anticipating a marvellous trip, memories to be made, others to be savoured longer, the luxury of champagne adding to the sense of their uniqueness. In a nutshell: Sparkling moments. For the Champagne week are proposed complimentary tastings between 16.00 and 18.00 (list of addresses below or simply follow Searcys on Twitter). Brut? Rosé? What does NV mean? Not always easy to choose so take the occasion to learn more about this nectar, ask a thousand questions, marvel at the story behind this exceptional wine.

A la fin d’une journée, c’est un merveilleux moments de rêve. Nous nous sommes laissés bercer par la musique de la gare – pas qui glissent vers train et métro, parfois empressés mais aussi retrouvailles et embrassades, mélodies égrénées sur les pianos en libre accès qui viennent enchanter St Pancras. A Searcys, le tic-tac des montres semblent s’arrêter, remplacé, juste, par l’effervescence des bulles. On se laisse envoûter par le Laurent Perrier Ultra Brut, délicat, du pamplemousse, de la pomme, de la pêche blanche, frais, crisp diront les anglais, une minéralité franche. Toujours dans les blancs, l’Henri Giraud Homage NV (Non Vintage, donc permettant le mélange de cuvées d’années différentes pour trouver l’équilibre parfait) offre une belle poésie, une finesse intense, poire et abricots secs, zeste d’orange, un velouté admirable en longueur. La Balfour Brut rosé, une cuvée Searcys 2011, quant à lui, appelle à la douceur, rappelle les fraisiers –  fruit rouge, biscuits, crème vanillée, une légère note florale qui m’évoque l’églantine.Truly, at the end of any day, sitting here is dream like. Listen to the natural music of the station – quick steps hurrying towards a train or a tube but also lovers and friends meeting, laughs echoing, mixing with melodies played by strangers on the free pianos in the hall. Enchanting. At Searcys, the tick-tock of watches naturally fades away, replaced by the fizz of bubbles. Let the Laurent Perrier Ultra Brut put a spell on you, delicate, grapefruit, apple, white peach, crisp, a refreshing minerality. Still in whites, the Henri Giraud Homage NV (Non Vintage, thus allowing mixing champagnes of different years in the search of the perfect balance and continuity of taste) has a lovely poesy to it and remains my favourite. More intense than the previous one, fine lace of bubbles (did you know there are 49 million in a bottle?), pear, dried apricots, orange zest, a long finish. Balfour Brut rosé, une cuvée Searcys 2011 is similarly surprising, sweeter. It reminds me a of the French cake called a fraisier: Fresh strawberries, vanilla cream, biscuit base. A last floral note close to wild roses.

La carte propose égalements des délices salés pour compléter l’expérience. Pourquoi pas ces plateaux à partager? Charcuterie divine qui complète par la richesse des saveurs, l’épicé du chorizo, le brut des champagnes. Ou fondez pour le crémeux parfait des fromages –  Sainte Maure Cendrée, Montgomery Cheddar, Stinking Bishop accompagnés de confiture de cerise noir, de coing au miel et romarin, de figue gorgée de soleil. The menu also proposes savoury dishes to complete the experience. How about sharing platters? We really fell for the charcutery –  the rich textures, the spiciness of the chorizo balancing the “dry” champagnes. Or go for the creamy cheeses: Sainte Maure Cendrée, Montgomery Cheddar, Stinking Bishop with jams: black cherry… quince, honey and rosemary… or sunny figs.

Pour une parenthèse d’exception. For an exceptional moment.

Searcys champagne bar

Complimentary champagne tastings à l’occasion de la National Champagne Week du 07 au 13 octobre 2013 dans les bars suivants, 16.00-18.00: St Pancras Grand, One New Change, Westfield Stratford and London, Paddington et Blenheim Place. Complimentary champagne tastings for the National Champagne Week, 7 – 13 October 2013, 16.00-18.00: St Pancras Grand, One New Change, Westfield Stratford and London, Paddington and Blenheim Place.

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